21.04.2018 Slovenija 19 °C
Prijavljen si kot: | Odjavi me

Katere dojenčkove stvari shraniti za spomin?

Malih otrokovih zakladov se lahko kar hitro nabere preveč, zato navajamo seznam, kaj po navadi shranijo mame od svojega otročka iz ranega otroštva.

 

Čevlji

(Foto: Thinkstock)

Otrok bo en dva tri zrasel in lepo je, da si v skrinjici ali na posebnem mestu shranite nekaj njegovih stvari za spomin na odraščanje. Tako boste lahko kadarkoli obudili spomin na čas, ko je govoril prve besede, ko je delal prve korake ...

1.  Zapestnica, ki jo je dobil v porodnišnici

O tem seveda razmišljajte prej. Ko boste utrujeni in osredotočeni na dojenje, uspavanje, previjanje, ne boste pomislili na zapestnico. Zato za to nalogo določite svojo mamo ali otrokovega očeta, da jo shrani na vidno mesto.

2. Prvi čeveljci

Delanje prvih korakov je tako za otroka kot tudi starše velik dosežek. Prvi čevlji bodo lep spomin na ta čas. Mogoče pa bo imel prve copatke, nogavičke, ki vam bodo všeč, tudi te lahko shranite kot spomin na obdobje, ko je bil še zelo droben.

3. Pramen las

Ne glede, kdaj boste otroka prvič odpeljali k frizerju, je prisrčno, če shranite njegov prvi odstriženi pramen las. Spomnil vas bo na ta dan, ali je bil otrok pri miru na stolu, ali se je upiral na vse pretege ...

4. Prva risba

Za nekatere je prva risba tista, ko otrok prvič drži svinčnik v rokah in naredi prvo čičkečačko, za druge je tista, ko lahko resnično prepoznaš, kaj je narisano na njej. Za katero koli se odločite, vedite, da je to pravi zaklad, ki si zasluži okvir.

5. Ninica, plišasta igrača ali odejica

Čeprav medvedku manjka oko ali ste ga oprali že tisočkrat, je neprecenljive vrednosti. Ta igrača bo lahko šla iz generacije v generacijo.

6. Mlečni zob

Otrok bo izgubil veliko mlečnih zob, ampak vi lahko shranite le enega ali dva za spomin. Nekateri iz njega celo naredijo obesek, verižico, ga vtisnejo v zlato.

Lasje

(Foto: Thinkstock)

Oceni članek

         
Ocena: 3,7 / 3

Prenesi v

Komentarjev: 1
 
RamzesII 14.06.2017 16:10:17
Kakšen bajen seznam. Ne vem zakaj je treba staršem soliti pamet, vsak se naj sam odloči.
Več komentarjev