23.10.2018 Slovenija 15 °C
Prijavljen si kot: | Odjavi me

Ustvarjamo: odtis roke v slanem testu

Ko je otrok majhen, želite shraniti vse, kar je njegovo, želite zabeležiti vse, da se boste lahko nekega dne spomnjali, kako majhno, nebogljeno bitje je bil. Zelo lep spomin je tudi odtis roke v slanem testu. Preberite si, kaj vse potrebujete, da dobite prekrasno mojstrovino.

Pri odtisih lahko sodelujejo tudi otroci, kajti ustvarjanje s slanim testom je lahko prav zabavno. Testo naredite iz 4 skodelic moke, 1 skodelice soli in 1,5 skodelice vode. Sestavine premešajte in pregnetite, da dobite zmes.

Oblikujte za prst debel podstavek poljubne oblike. Nato naj otrok naredi odtis svoje roke v slano testo. Na vrhu lahko naredite luknjico in odtis spremenite v okrasek z vrvico. Pecite 30 minut pri 200 stopinj Celzija, nato temperaturo zmanjšajte in pecite še eno uro. Če je odtis še vedno svež, moker, lepljiv na dotik, pecite še malce dlje, da postane trd.

Ko se odtis ohladi, ga okrasite in poljubno pobarvajte. Uporabite različne akrilne barve ali takšne, ki so primerne za otroke. Obstajajo tudi lepila ali spreji z bleščicami. Na razstavni prostor jih dajte ali obesite šele, ko bo odtis popolnoma suh.

Oceni članek

         
Ocena: 5,0 / 1

Prenesi v

Komentarjev: 0
Več komentarjev