21.01.2019 Slovenija -1 °C
Prijavljen si kot: | Odjavi me

Epiduralna analgezija Epiduralna analgezija – toliko Slovenk se odloči zanjo Epiduralna analgezija je danes skoraj v vseh slovenskih porodnišnicah brezplačna in dostopna 24 ur na dan. Je najbolj učinkovita metoda za lajšanje porodnih bolečin.

Porod v vodi Porod v vodi – te porodnišnice imajo porodne kadi Novorojenček se lahko rodi v kadi, kjer na kratko zaplava, nato pa ga babica počasi dvigne iz vode. Prvič zadiha ob stiku z zrakom, zato naj ne bi bilo bojazni, da bi vdihnil še v vodi.

Porod Ultiva – vse bolj priljubljena pri Slovenkah Mnoge Slovenke se odločijo za lajšanje porodnih bolečin z ultivo. Porodnica si sama dodaja analgetik, ko je bolečina premočna. Prevelik odmerek ni možen.

Nosečnica in partner 'Sploh je ne poznam.' Je taka tudi 'vaša' nosečnica? Nosečnost je poseben čas, ki ni primerljiv z nobenim drugim telesnim ali čustvenim stanjem. Mati narava je namreč poskrbela, da preide ženska v obdobje, ko se v njej zvrstijo zares neverjetne spremembe, ki vključujejo...

Porodnica Epiziotomija oz. prerez presredka v porodnišnici Slovenj Gradec Do epiziotomije, prereza presredka, kože med nožnico in zadnjično odprtino, pride v zadnji fazi druge porodne dobe. V porodnišnici Slovenj Gradec se za to odločijo pri 20 odstotkov porodov.